GreekEnglish (United Kingdom)French (Fr)Italian (It)

Απετράπη τεράστιο πολιτιστικό έγκλημα στην Θεσσαλονίκη(Προς το παρόν..)

Απίστευτο και όμως Ελληνικό!!Την τελευταία στιγμή αποτράπηκε σήμερα το πρωί το μπάζωμα του Ναού της Αφροδίτης στην Πλατεία Αντιγονιδών στην Θεσσαλονίκη.Ένα μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς .Μετά την χθεσινή δημοσίευση στο Olympia επισκεφθήκαμε σήμερα το σημείο όπου αντικρίσαμε το απίστευτο θέαμα με τον εκσκαφέα έτοιμο να μπαζώσει τον Ναό!!Κάτι που δεν θα επιτρεπόταν να συμβεί ούτε στην τελευταία τριτοκοσμική χώρα.Να πουμε ότι ο Ναός είναι ο δεύτερος σε πληρότητα στην Ελλάδα μετά το Θησείο.

Μια άλλη πρωτοτυπία του  είναι οτι πρόκειται για “κινητό ναό” που είχε μεταφερθεί από την περιοχή της Μηχανιώνας στο σημερινό σημείο κατά την Ρωμαϊκή εποχή.Περισσότερα στοιχεία εδώ.

Συζητώντας με εκπρόσωπο της “Κίνησης για την διάσωσή του Ναού” μας ανέφερε ότι ενώ τους διαβεβαίωναν ότι όλες οι ενέργειες είναι νομιμες,ωστόσο όταν το συνεργείο και ο εργολάβος αντιλήφθηκαν την παρουσία κόσμου και της αστυνομίας,”εξαφανίστηκαν”..!

Είναι αδιανόητο σε μια εποχή που η χώρα και ο πολιτισμός μας βάλλονται πανταχόθεν,τα κανάλια και οι χρήσιμοι ηλίθιοι προσπαθούν να μας  εξοικειώσουν με τον ισλαμισμό,οι νοσταλγοί του Κεμαλισμού προσπαθούν να Οθωμανοποιήσουν την πόλη,εμείς να προσπαθούμε να θάψουμε-στην κυριολεξία-την ιστορία μας.

(Φωτογραφικό υλικό ,το βράδυ)

 

Πηγή: http://olympia.gr

 

 

 

 

filoi-prasinou

greenwave-2013

Μετάφραση Google

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα172
mod_vvisit_counterΕβδομαδιαία2700
mod_vvisit_counterΜηνιαία4260
mod_vvisit_counterΣυνολικά1452925

Ποιοί είναι Online

Έχουμε 28 επισκέπτες συνδεδεμένους