GreekEnglish (United Kingdom)French (Fr)Italian (It)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τον αρχαίο ναό της Αφροδίτης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο οικόπεδο στην πλατεία Αντιγονιδών, όπου βρέθηκαν τα ερείπια αρχαίου ναού αφιερωμένου στην Αφροδίτη, πραγματοποίησαν κάτοικοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης προκειμένου να εμποδίσουν τις εργασίες κατάχωσης του ναού.

Το σημαντικό αυτό μνημείο αποκαλύφθηκε στα θεμέλια μια ανεγειρόμενης οικοδομής. Οι αρχαιολόγοι επεσήμαναν την αξία του αλλά οι εργασίες σταμάτησαν καθώς δεν υπήρχαν τα απαραίτητα κονδύλια. Έτσι ο ναός αντί ν' αναδειχθεί, αποφασίστηκε να καλυφθεί και πάλι με χώμα, μέχρι να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα. Η απόφαση εξόργισε τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι προσέφυγαν στο συμβούλιο της επικρατείας, ενώ παράλληλα δημιούργησαν επιτροπές περιφρούρησης, για να εμποδίσουν τα σκαπτικά μηχανήματα να ολοκληρώσουν την κατάχωση του αρχαίου ναού.

Ο υστεροαρχαϊκός ναός της Αφροδίτης ήταν γνωστός από τα διάσπαρτα στην πόλη της Θεσσαλονίκης ιωνικά αρχιτεκτονικά μέλη του, μέρος των οποίων βρίσκεται ήδη στο αρχαιολογικό μουσείο. Η απόφαση του Συμβουλίου της επικρατείας, αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη Πέμπτη και μέχρι τότε οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στο χώρο του μνημείου, ώστε να εμποδίσουν τις διαδικασίες κατάχωσης ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να καταφύγουν στην Ουνέσκο, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Πηγή: http://www.ert3.gr

 

filoi-prasinou

greenwave-2013

Μετάφραση Google

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα136
mod_vvisit_counterΕβδομαδιαία2664
mod_vvisit_counterΜηνιαία4224
mod_vvisit_counterΣυνολικά1452889

Ποιοί είναι Online

Έχουμε 17 επισκέπτες συνδεδεμένους