GreekEnglish (United Kingdom)French (Fr)Italian (It)

Ανακοίνωση για την προστασία του ναού της Αφροδίτης στην πλατεία Αντιγονιδών

 

 

από το Γραφείο Τύπου
Εκφράζουμε την ανησυχία μας και την διαφωνία μας για την επιχειρούμενη απόκρυψη και κατάχωση του αρχαϊκού ναού του 6ου π.Χ. αιώνα, του ναού της Αφροδίτης, όπως...
αυτός ανασυντέθηκε στα ρωμαϊκά χρόνια, ως ναός λατρείας των ρωμαϊκών αυτοκρατόρων.

Το μοναδικό αυτό μνημείο, στην πλατεία Αντιγονιδών, που είναι διασωσμένο πάνω από 80%, πρέπει να αναδειχθεί, να συντηρηθεί και να αποδοθεί εκεί που ανήκει, στην πόλη της Θεσσαλονίκης και την ιστορία της, σύμφωνα και με την άποψη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να σταματήσουν την κατάχωση του μνημείου και το Δήμο να προχωρήσει άμεσα, από μόνος του ή σε συνεργασία με το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του Υπουργείου Πολιτισμού, στην απαλλοτρίωση του οικοπέδου.

Συμπαραστεκόμαστε και συμμετέχουμε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από πολίτες της πόλης και κατοίκους της περιοχής, να αποδοθεί το μνημείο στην πόλη, να ενταχθεί στον τουριστικό χάρτη και να γίνει πόλος έλξης των επισκεπτών της πόλης. Υποχρέωση της πολιτείας σε όλες τις μορφές της είναι η ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής της πόλης ανά τους αιώνες και μέσα από τα μνημεία της.

Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/10/blog-post_6013.html

 

filoi-prasinou

greenwave-2013

Μετάφραση Google

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα45
mod_vvisit_counterΕβδομαδιαία2573
mod_vvisit_counterΜηνιαία4133
mod_vvisit_counterΣυνολικά1452798

Ποιοί είναι Online

Έχουμε 24 επισκέπτες συνδεδεμένους